Publikavimo data: 2024-06-09
Trapi grikių košė
Ši trapi grikių košė - skanūs pietūs arba vakarienė. Košę pagardinkite mėsa arba virtomis dešrelėmis. Grikių košę galite paskaninti šviežiomis daržovėmis arba marinuotais agurkais. Košės gaminimas atrodys lengvas net ir tiems, kurie nedažnai prisėda prie viryklės.
Žingsnis 1
Paimkite vieną puodelį grikių, nukoškite juos ir pašalinkite pašalines medžiagas. Nuplaukite šaltu vandeniu, bet nemirkykite. Paprastai grikius pakanka nuplauti vieną kartą, bet jei vanduo nėra skaidrus, kruopas nuplaukite du kartus. Lengvai nusausinkite grikius ant rankšluosčio, paskleiskite juos plonu sluoksniu.
Žingsnis 2
Grikių kruopas supilkite į sausą keptuvę ir nuolat maišydami lengvai pakepinkite. Pakelkite keptuvę už rankenos ir švelniai pakratykite, kad kruopos pajudėtų. Kai grikių kruopos įgaus lengvai auksinę rudą spalvą, nukelkite jas nuo ugnies ir supilkite į lėkštę. Jei grikius paliksite karštoje keptuvėje, jie gali sudegti. Storasieniame puode ant labai mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Svarbu, kad sviestas ištirptų, bet nepradėtų degti. Supilkite grikius ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite. Kiekvienas grikių grūdelis turi būti padengtas sviestu.
Žingsnis 3
Užvirkite vandenį virdulyje, pastatykite jį ant ugnies ir tik tada sumaišykite kruopas su sviestu. Į puodą su sviestu ir kruopomis supilkite 2 puodelius vandens, sumažinkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir virkite apie 15 minučių.
Kategorijos