Publikavimo data: 2025-08-19
Grikių salotos su brokoliais ir grybais
Grikių salotos su brokoliais ir grybais yra itališkos virtuvės užkandis. Tai naujos mūsų laikų salotos. Jos atsirado XIX a. Jos vertinamos dėl neįprasto derinio. Grikiai, kurie yra baltymų, skaidulinių medžiagų ir sudėtinių angliavandenių šaltinis, puikiai dera su grybais ir brokoliais. Grybuose ir brokoliuose taip pat gausu baltymų ir skaidulinių medžiagų. Jie padeda gerinti žmogaus virškinimą, širdies ir inkstų veiklą.
Žingsnis 1
Agurkus, grybus ir paprikas supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustytas daržoves sudėkite į dubenį. Brokolių žiedynus porą minučių pavirkite verdančiame vandenyje, tada panardinkite į šaltą vandenį. Grąžinkite juos į dubenį.
Žingsnis 2
Į dubenį su daržovėmis suberkite grikius. Susmulkinkite alyvuoges ir žoleles ir suberkite į salotas. Salotas pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir baltojo vyno actu. Gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti.
Kategorijos