Publikavimo data: 2024-01-01
Grikių sriuba su mėsos kukuliais receptas
Tinkamai subalansuota mityba būtinai apima maistingus ir mažai kalorijų turinčius pirmuosius patiekalus. Šiai kategorijai priklauso grikių sriuba su mėsos kukuliais. Šiam receptui mėsos kukuliai gali būti gaminami iš bet kokios maltos mėsos, tačiau geriau rinktis liesą maltą jautieną, vištieną arba kalakutieną.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus ir darbo paviršių. Nulupkite bulves, svogūnus ir morkas.
Žingsnis 2
Grikių kruopas virkite, kol suminkštės (15-17 minučių).
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Morkas ir svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ir morkas 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
2/3 vandens supilkite į puodą, užvirinkite ir sudėkite bulves.
Žingsnis 7
Tuo tarpu paruoškite mėsos kukulius. Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Suformuokite vienodo dydžio mėsos kukulius.
Žingsnis 8
Kai vanduo ir bulvės užvirs, sudėkite į vandenį mėsos kukulius. Virkite 3-5 minutes.
Žingsnis 9
Tada į sriubą suberkite virtus grikius.
Žingsnis 10
Tada į sriubą sudėkite svogūnus ir morkas. Virkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 11
Nuimkite sriubą nuo viryklės ir palikite ją 5 minutes, kad prisitrauktų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 12
Supilkite sriubą į lėkštes. Papuoškite smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos