Publikavimo data: 2024-05-20
Sriuba su mėsos kukuliais ir koldūnais
Mėsos kukuliai yra vienas mėgstamiausių patiekalų daugelyje pasaulio virtuvių. Garsieji švediški mėsos kukuliai, "ežiukai" su ryžiais, mėsos kukuliai. Taip pat plačiai žinomi ir sultinyje virti tešlos gabalėliai: koldūnai, galuškiai, gnocchi, plūdės - taip vadinami koldūnai įvairių šalių virtuvėse. Gaminant sriubą visai nebūtina rinktis vieno dalyko. Sriuba su mėsos kukuliais ir koldūnais yra sotus patiekalas, kuris taps tikra stalo puošmena. Ją paruošti nėra sunkiau nei įprastą sriubą, jei laikysitės žingsnis po žingsnio pateikto recepto.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Sudėkite bulves į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Po to vandenį pasūdykite ir toliau virkite bulves 25-30 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos kukulius. Smulkiai supjaustykite pusę svogūno, suberkite jį į maltą mėsą, įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite mėsą rankomis ir suformuokite vienodo dydžio rutuliukus - būsimus mėsos kukulius.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubai skirtą mišrainę. Smulkiai supjaustykite likusią pusę svogūno ir kartu su stambiai sutarkuota morka siųskite į keptuvę. Viską užpilkite augaliniu aliejumi. Kepkite daržoves, kol suminkštės, ir sudėkite į puodą su bulvėmis. Gautą sriubą pagal skonį pagardinkite prieskoniais, tada sudėkite mėsos kukulius. Nuo užvirimo momento patiekalą reikia virti dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite koldūnų tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, miltus, vandenį, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti tirštą, vientisą, grietinę primenantį mišinį.
Žingsnis 5
Baigkite virti sriubą. Arbatiniu šaukšteliu į verdančią sriubą įberkite koldūnų. Į gautą patiekalą įdėkite lauro lapą ir česnako skiltelę. Maišykite sriubą, kol koldūnai išplauks. Paprastai tai trunka 5-6 minutes.
Kategorijos