Publikavimo data: 2024-09-17
Grūdų brusketos su skrudintomis paprikomis ir pomidorais
Brusketos visada greitos, skanios ir universalios. Šios brusketos idėja nėra nauja, tačiau detalės yra neįprastos. Pavyzdžiui, paprikos kepamos ir marinuojamos citrinos sultyse su citrinos žievele. O vietoj įprasto alyvuogių aliejaus, kuriuo tepama iki traškumo paskrudinta duona, čia naudojamos prancūziškos garstyčios. O visa ši puošmena užpilama kreminio skonio varške.
Žingsnis 1
Nulupkite paprikas nuo sėklų ankščių. Supjaustykite plonomis juostelėmis. Kepkite keptuvėje, kol bus al dente. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Atvėsusias paprikas apšlakstykite citrinos sultimis, suberkite tarkuotą žievelę ir druską. Palikite maždaug 15 minučių.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite 5 mm storio apskritimais.
Žingsnis 4
Kepkite duoną sausoje keptuvėje, kol paruduos.
Žingsnis 5
Ant karštos duonos užtepkite garstyčių, išdėliokite mėgstamas lapines salotas. Ant viršaus uždėkite pomidorų ir druskos. Tada sudėkite citrinos sultyse ir žievelėje marinuotas paprikas.
Žingsnis 6
Paruoštą brusketą pabarstykite pipirais, ant viršaus uždėkite varškės sūrio, papuoškite baziliko lapeliais. Patiekite iš karto, kol brusketos dar šiltos.
Kategorijos