Publikavimo data: 2025-08-19
Gruziniško stiliaus kukurūzų košė su suluguni
Gruziniško stiliaus kukurūzų košė su suluguni yra puikus garnyras prie mėsos patiekalų. Ją paruošti nėra sunku - svarbiausia tinkamai išvirti kukurūzų kruopas. Kad joje nesusidarytų gumuliukų, ją reikia išmaišyti. Suluguni sūrį galima dėti verdant arba išimti prieš patiekiant. Suluguni sudėtyje yra daug kalcio, kuris padeda stiprinti dantis ir kaulus.
Žingsnis 1
Išvirkite kruopas. Kukurūzų kruopas supilkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu, išmaišykite plaktuvu ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirkite ir ant mažos ugnies virkite kruopas dar 20 minučių. Nuolat maišykite puodo turinį.
Žingsnis 2
Paruoškite košę. Į dubenį su koše įberkite druskos ir sviesto. Supjaustykite sūrį kubeliais ir sudėkite juos į košę. Gerai išmaišykite ir dar porą minučių virkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos