Publikavimo data: 2024-04-02
Grybai, įdaryti daržovėmis
Šampinjonai yra nuostabūs grybai. Juos galima kepti, virti, troškinti, konservuoti. Ir vis tiek jie išlaiko savo sveikąsias savybes. Šampinjonai yra vieninteliai grybai, kurių kepurėlę galima įdaryti. Patiekalui stenkitės rinktis didelius grybus su sveikomis kepurėlėmis - jos turi būti tvirtos, be skylučių ir įtrūkimų. Šis delikatesinis grybas sėkmingai derinamas su daugeliu produktų. Todėl jį mėgsta daugelis kulinarų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Baklažanus, cukiniją, svogūną ir morkas sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite, kol susidarys auksinė plutelė. Į daržoves sudėkite grybų kojas ir česnakus. Kepkite dar apie 5 minutes. Atvėsinkite faršą ir sumaišykite jį su 2/3 sūrio, petražolėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite grybus. Įdarykite grybų kepurėles paruoštu įdaru. Ant viršaus užbarstykite likusį sūrį. Sudėkite į kepimo indą ir 25 min. pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos