Grybai, įdaryti daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Grybai, įdaryti daržovėmis

Šampinjonai yra nuostabūs grybai. Juos galima kepti, virti, troškinti, konservuoti. Ir vis tiek jie išlaiko savo sveikąsias savybes. Šampinjonai yra vieninteliai grybai, kurių kepurėlę galima įdaryti. Patiekalui stenkitės rinktis didelius grybus su sveikomis kepurėlėmis - jos turi būti tvirtos, be skylučių ir įtrūkimų. Šis delikatesinis grybas sėkmingai derinamas su daugeliu produktų. Todėl jį mėgsta daugelis kulinarų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybai, įdaryti daržovėmis Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Baklažanus, cukiniją, svogūną ir morkas sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite, kol susidarys auksinė plutelė. Į daržoves sudėkite grybų kojas ir česnakus. Kepkite dar apie 5 minutes. Atvėsinkite faršą ir sumaišykite jį su 2/3 sūrio, petražolėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Grybai, įdaryti daržovėmis Žingsnis 2
Iškepkite grybus. Įdarykite grybų kepurėles paruoštu įdaru. Ant viršaus užbarstykite likusį sūrį. Sudėkite į kepimo indą ir 25 min. pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos