Publikavimo data: 2024-04-02
Grybai, įdaryti grietine
Grietine įdaryti grybai būna neįtikėtinai skanūs ir švelnūs. Pieno produktai puikiai dera su grybais. Patiekalas įgauna ypatingą sodrų skonį ir kvapnų aromatą. Jis greitai iškepa orkaitėje. Gaminimui geriau rinktis šviežius grybus su didelėmis kepurėlėmis, kurie pasitarnaus kaip puodai įdarui.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Pievagrybių kepurėles 7-10 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje, išimkite ir sudėkite ant lėkštės kepurėlėmis į viršų, kad nutekėtų vandens perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite "įdarą". Keptuvėje aliejuje 5 min. pakepinkite svogūną ir grybų kotelius. Sudėkite džiūvėsėlius, grietinę, krapus ir petražoles, išmaišykite ir kepkite dar 2 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Įdarykite grybų kepurėles paruoštu mišiniu, sudėkite ant kepimo skardos ir pabarstykite sūriu. Į kepimo skardą supilkite 100-150 ml vandens, kuriame virė grybai. Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos