Sūriu ir pomidorais įdarytos grybų kepurėlės yra sotus ir skanus užkandis, kurį galima greitai paruošti ir patiekti. Grybai gerai dera su kitais patiekalais, yra neryškaus skonio, todėl įdaras gali atsiskleisti. Jei norite sumažinti patiekalo kaloringumą, vietoj lydyto sūrio naudokite tarkuotą kietąjį sūrį.
Žingsnis 1
Nuplaukite grybus ir pomidorus ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Kitus ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite mocarelą vidutinio storio griežinėliais. Reikės 8-10 griežinėlių.
Žingsnis 4
Atskirkite grybų kojeles nuo kepurėlių. Šaukštu arba peiliu išimkite grybų minkštimą, kad liktų daugiau įdaro.
Žingsnis 5
Sudėkite grybų kepurėles į iš anksto riebalais pateptą kepimo indą. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite grybus 10 minučių 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 6
Ištraukite grybus iš orkaitės ir įdarykite juos tokia tvarka: česnakas, mocarela, pomidorai.
Žingsnis 7
Kiekvieną kepurėlę uždenkite gabalėliu lydyto sūrio ir 10 minučių pašaukite grybus į 180 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 8
Grybus patiekite karštus, papuoštus smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.
Žingsnis 9
Karšti įdaryti grybai lengvai pakeis pilnus pietus ar vakarienę, o šalti grybai gali būti patiekiami ant salotų lapų ar rukolos.