Publikavimo data: 2024-01-19
Grybai, įdaryti vištiena ir sūriu receptas
Vištiena ir sūriu įdarytus grybus galima patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį. Jie vienodai skanūs ir karšti, ir šalti. Toks produktų derinys puikiai subalansuoja kalorijų, baltymų, riebalų ir skaidulinių medžiagų kiekį. Receptas gana paprastas ir neužims daug laiko. Jei nuspręsite vakarienei gaminti grybus, pirmenybę galite teikti mažo riebumo sūriui ir grietinei.
Žingsnis 1
Nuplaukite grybus ir vištienos krūtinėlę ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite kitus recepte nurodytus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlę supjaustykite 1x1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Atskirkite grybų kojeles nuo kepurėlių. Kojas supjaustykite plonais griežinėliais. Grybų kepurėles sudėkite į kepimo formą, iš anksto išteptą aliejumi. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite grybus 10 minučių 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. 2-3 minutes pakepinkite svogūnus, tada į svogūnus sudėkite grybų kojas ir kepkite dar 7-10 minučių.
Žingsnis 6
Į keptuvę su svogūnais ir grybais sudėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite ant vidutinės ugnies 7 minutes. Įpilkite grietinės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, troškinkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Leiskite faršui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 7
Ištraukite grybus iš orkaitės ir į kepurėles sudėkite įdarą. Tada supjaustykite sūrį tokio pat skersmens griežinėliais kaip kepurėlės. Kiekvieną kepurėlę uždenkite sūrio gabalėliu ir 10 minučių pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 8
Karšti įdaryti grybai lengvai pakeis pilnus pietus ar vakarienę, o šalti grybai gali būti patiekiami ant salotų lapų.
Kategorijos