Grybai ir šlakys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Grybai ir šlakys

Šampinjonai yra labiausiai paplitęs grybas pasaulyje. Šie grybai naudojami daugelio tautų virtuvėse. Pirmieji žmonių užauginti grybai atsirado Italijoje daugiau kaip prieš 1000 metų, vėliau jie greitai paplito visame pasaulyje. Jie ruošiami su įvairiais ingredientais, paruoškime šiuos stebuklingus grybus su žuvimi.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
80 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.53/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Grybai ir šlakys Žingsnis 1
Žuvį pasūdykite ir papipirinkite, gerai įtrinkite prieskonius į žuvies skerdeną ir sudėkite į kepimo indą.

Žingsnis 2

Grybai ir šlakys Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 3

Grybai ir šlakys Žingsnis 3
Augaliniame aliejuje apkepkite svogūną ir morką. Kol daržovės kepa, supjaustykite grybus ir kartu su pomidorų padažu sudėkite į keptuvę. Troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 4

Grybai ir šlakys Žingsnis 4
Visą šį mišinį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sudėkite ant žuvies, pridėdami lauro lapą. Kepkite orkaitėje 30-40 minučių 2000C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos