Publikavimo data: 2024-03-23
Grybai kiaušinių plakinyje
Kiaušinių ir sūrio užpilami šampinjonai - labai paprastai paruošiamas, bet labai skanus patiekalas, panašus į geriau pažįstamą julieną. Tačiau šiam receptui nereikia turėti specialių puodų. Patiekalas ne tik skanus ir aromatingas, bet ir gražus, todėl jį galima naudoti ir kaip užkandį kasdien, ir ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Perpjaukite grybus per pusę ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, kepkite grybus 5-7 minutes, kol jie pusiau iškeps.
Žingsnis 4
Kiaušinius įmuškite į dubenį, plakite šluotele arba šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Į kiaušinius įmaišykite sūrį, grietinę ir smulkiai supjaustytus krapus.
Žingsnis 6
Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Į kepimo indą supilkite pusę kiaušinių įdaro kaip pirmąjį sluoksnį.
Žingsnis 8
Kitame sluoksnyje tolygiai paskirstykite grybus.
Žingsnis 9
Įdarykite grybus likusiu įdaru ir pašaukite juos į 180 °C įkaitintą orkaitę 35 minutėms.
Žingsnis 10
Išimkite patiekalą iš orkaitės ir leiskite jam 10 minučių pailsėti kambario temperatūroje. Galite patiekti.
Kategorijos