Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu

Jei mėgstate švelnų kreminių grybų skonį, būtinai paruoškite šių grybų užkandį su česnakiniu sviestu, sūriu ir šonine. Patiekalas gaunasi labai skanus, sultingas ir sotus. Jei pageidaujate, šoninės ir sūrio galite neįtraukti į patiekalo sudėtį, pakeisdami juos cukinijos ar baklažano griežinėliais. Tada patiekalas bus vegetariškas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 1
Atsargiai pašalinkite grybo kotelį ir vidinį minkštimą. Geriausia tai daryti nedideliu šaukšteliu.

Žingsnis 2

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite grybų kojeles ir pašalintą minkštimą.

Žingsnis 3

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 4

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus.

Žingsnis 5

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir kepkite 1-2 minutes, kol lengvai apskrus.

Žingsnis 6

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 6
Sudėkite smulkiai supjaustytus grybus. Kepkite juos kartu su svogūnais 1-2 minutes.

Žingsnis 7

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 7
Atsargiai supilkite grietinėlę į keptuvę. Dar 1-2 minutes troškinkite grybus ir svogūnus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 8

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 8
Smulkiai supjaustykite česnaką.

Žingsnis 9

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 9
Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Žingsnis 10

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 10
Sviestą, smulkiai tarkuotą sūrį, smulkintas žoleles ir česnaką sudėkite į gilų dubenį.

Žingsnis 11

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 11
Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 12

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 12
Į mišinį sudėkite pakepintus grybus ir svogūnus.

Žingsnis 13

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 13
Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.

Žingsnis 14

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 14
Įdarykite grybus paruoštu mišiniu.

Žingsnis 15

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 15
Kiekvieną įdarytą grybą apvyniokite šoninės juostele.

Žingsnis 16

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 16
Į kepimo indą sudėkite į šoninę įvyniotus grybus.

Žingsnis 17

Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu Žingsnis 17
Šonine apvoliotus grybus su česnakiniu sviestu ir sūriu kepkite 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos