Publikavimo data: 2024-04-09
Grybai su česnakiniu sviestu ir šoninės sūriu
Jei mėgstate švelnų kreminių grybų skonį, būtinai paruoškite šių grybų užkandį su česnakiniu sviestu, sūriu ir šonine. Patiekalas gaunasi labai skanus, sultingas ir sotus. Jei pageidaujate, šoninės ir sūrio galite neįtraukti į patiekalo sudėtį, pakeisdami juos cukinijos ar baklažano griežinėliais. Tada patiekalas bus vegetariškas.
Žingsnis 1
Atsargiai pašalinkite grybo kotelį ir vidinį minkštimą. Geriausia tai daryti nedideliu šaukšteliu.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite grybų kojeles ir pašalintą minkštimą.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir kepkite 1-2 minutes, kol lengvai apskrus.
Žingsnis 6
Sudėkite smulkiai supjaustytus grybus. Kepkite juos kartu su svogūnais 1-2 minutes.
Žingsnis 7
Atsargiai supilkite grietinėlę į keptuvę. Dar 1-2 minutes troškinkite grybus ir svogūnus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 8
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 9
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 10
Sviestą, smulkiai tarkuotą sūrį, smulkintas žoleles ir česnaką sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 11
Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 12
Į mišinį sudėkite pakepintus grybus ir svogūnus.
Žingsnis 13
Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 14
Įdarykite grybus paruoštu mišiniu.
Žingsnis 15
Kiekvieną įdarytą grybą apvyniokite šoninės juostele.
Žingsnis 16
Į kepimo indą sudėkite į šoninę įvyniotus grybus.
Žingsnis 17
Šonine apvoliotus grybus su česnakiniu sviestu ir sūriu kepkite 20-25 minutes.
Kategorijos