Publikavimo data: 2024-06-23
Grybai volovane
"Volovans" - tai nedideli sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru. Šis patiekalas atsirado Prancūzijoje, dėl savo oro erdvumo pakeitęs smėlio tešlos pyragėlius. Dėl neįprasto gaminimo būdo iškepę volovanai atrodo kaip erdvūs bokšteliai. Dažniausiai jie patiekiami kaip nedidelis užkandis, tačiau kartais volovanai gaminami dideli, uždengiami tešlos dangteliais ir patiekiami kaip antrasis patiekalas. Volovanai yra neutralaus skonio ir gali būti patiekiami su bet kokiu įdaru, vienas populiariausių - grybų.
Žingsnis 1
Iškepkite pagrindą. Iškočiokite tešlą. Naudokite dvi skirtingo skersmens formas arba apskritimus, geriausia, kad didesnio skersmens forma būtų ne didesnė kaip 5 cm. Išpjaukite lyginį skaičių sluoksniuotos tešlos apskritimų. Naudodami mažesnę formą išpjaukite pusės apskritimų centrus. Tešlos pagrindus išdėliokite ant kepimo skardos. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Ant viršaus uždėkite šonus ir vėl patepkite kiaušiniu. Įdėkite kepimo skardą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sudėkite grybus į keptuvę, supilkite sojų padažą. Troškinkite ant didelės ugnies, kol skystis išgaruos, tada sudėkite sviestą ir lengvai pakepinkite. Sudėkite grybus į tinkamą indą, sudėkite svogūnus, grietinę ir sūrį, gerai išmaišykite. Į atvėsusias tešlos formeles sudėkite įdarą, ant viršaus suformuokite gumulą.
Kategorijos