Publikavimo data: 2024-06-23
Volovans
"Volovans" yra cilindro formos sluoksniuotos tešlos gaminiai su tuščiavidure ertme viduje, į kurią dedamas įdaras. Volovanus išrado karališkasis prancūzų virtuvės šefas Antoine'as Carême'as. Būtent jis pastebėjo, kad kepant plokščias apskritimas pakyla ir virsta mažu bokšteliu. Paruoštas volovanas turi būti aukso spalvos. Jis patiekiamas su įvairiais įdarais tiek karštas, tiek šaltas.
Žingsnis 1
Paruoškite ir iškočiokite tešlą. Varškę sudėkite į dubenį, įdėkite sviestą, kiaušinio trynį ir druską. Išmaišykite, palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite vientisą tešlą. Palikite tešlą 20 minučių pailsėti vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir iškočiokite tešlą. Įdarui visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Praėjus laikui, iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus, padalykite apskritimų skaičių per pusę. Iš vienos partijos išpjaukite mažesnio skersmens centrą.
Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite vol-au-vents. Ant pergamento išdėliokite visą partiją apskritimų, kiekvieno jų kraštus patepkite kiaušinio baltymu. Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite įdaro. Ant viršaus uždėkite gabalėlius, iš kurių išpjovėte centrus, ir tešlą patepkite kiaušiniu. Kepkite vol-au-vents orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos