Volovans pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Volovans

"Volovans" yra cilindro formos sluoksniuotos tešlos gaminiai su tuščiavidure ertme viduje, į kurią dedamas įdaras. Volovanus išrado karališkasis prancūzų virtuvės šefas Antoine'as Carême'as. Būtent jis pastebėjo, kad kepant plokščias apskritimas pakyla ir virsta mažu bokšteliu. Paruoštas volovanas turi būti aukso spalvos. Jis patiekiamas su įvairiais įdarais tiek karštas, tiek šaltas.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
359 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
32 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Volovans Žingsnis 1
Paruoškite ir iškočiokite tešlą. Varškę sudėkite į dubenį, įdėkite sviestą, kiaušinio trynį ir druską. Išmaišykite, palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite vientisą tešlą. Palikite tešlą 20 minučių pailsėti vėsioje vietoje.

Žingsnis 2

Volovans Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir iškočiokite tešlą. Įdarui visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Praėjus laikui, iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus, padalykite apskritimų skaičių per pusę. Iš vienos partijos išpjaukite mažesnio skersmens centrą.

Žingsnis 3

Volovans Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite vol-au-vents. Ant pergamento išdėliokite visą partiją apskritimų, kiekvieno jų kraštus patepkite kiaušinio baltymu. Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite įdaro. Ant viršaus uždėkite gabalėlius, iš kurių išpjovėte centrus, ir tešlą patepkite kiaušiniu. Kepkite vol-au-vents orkaitėje 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos