Mielinės sluoksniuotos tešlos volovanai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Mielinės sluoksniuotos tešlos volovanai

Pagal klasikinį prancūzišką receptą vol-au-vents gaminami iš mielinės tešlos be mielių. Tačiau, jei norite, kad vol-au-vents būtų puresni, gaminkite juos iš mielinės tešlos. Mielinės tešlos gaminiai nuo bemielės tešlos skiriasi ne tik tuo, kad juose yra mielių, bet ir tuo, kad iškepti tokie gaminiai bus minkštesni ir akytesni. Tokios tešlos paruošimo procesas nėra pernelyg sudėtingas ir ilgas. Iškočiodami tešlą, nespauskite kraštų, kitaip ji neišsilygins.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
295 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mielinės sluoksniuotos tešlos volovanai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite grietinėlę į dubenį, suberkite mieles ir išmaišykite iki vientisos masės. Palikite 15 minučių. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sviestą ir suminkykite į trupinius. Sudėkite trupinius ir kreminę oparą. Užminkykite tešlą ir 30 minučių palaikykite šiltai. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių palikite šaldytuve.

Žingsnis 2

Mielinės sluoksniuotos tešlos volovanai Žingsnis 2
Suformuokite vol-au-vents. Tešlą iškočiokite iki 4 mm storio. Iškirpkite 20 apskritimų. 10 iš jų palikite sveikus ir išdėliokite ant kepimo skardos vienas nuo kito. Kitų 10 išpjaukite viduriukus. Kepimo skardoje esančius apskritimus aptepkite kiaušiniu, tada ant viršaus dėkite apskritimus be centro ir aptepkite kiaušiniu.

Žingsnis 3

Mielinės sluoksniuotos tešlos volovanai Žingsnis 3
Iškepkite ir pripildykite vol-au-vents. Dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, kumpį ir kietai virtą kiaušinį, tada pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Kepkite orkaitėje 25 minutes. Tada juos išimkite ir visiškai atvėsinkite. Kiekvieną vol-au-vent pripildykite įdaro ir apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos