Sluoksniuotos tešlos tešlos volovanai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Sluoksniuotos tešlos tešlos volovanai

Volovanai gaminami iš mielinės arba mielinės sluoksniuotos tešlos. Mielinę tešlą lengviau paruošti, nes dėl mielių visi procesai vyksta greičiau. Mielinėje tešloje sviestas sudaro 45 % miltų. Ruošiant tešlą svarbu laikytis temperatūros sąlygų. Todėl reikia šiltos vietos tešlai pakilti ir šaldytuvo tešlai su sviestu sluoksniuoti. Tešlos sluoksnių skaičius svyruoja nuo 12 iki 16. Tuomet vol-au-vents išeis puri.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
382 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.15/5 (39 bal.)

Žingsnis 1

Sluoksniuotos tešlos tešlos volovanai Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Supilkite pieną į dubenį, ištirpinkite jame mieles ir cukrų ir išmaišykite. Sudėkite miltus ir druską. Palaipsniui supilkite miltus į pieno ir mielių mišinį ir išminkykite vientisą tešlą. Tada padėkite šiltoje vietoje, kad 30 minučių pakiltų.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos tešlos tešlos volovanai Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Praėjus laikui, iškočiokite tešlą, vieną tešlos pusę patepkite sviestu, uždenkite kita tešlos puse ir užlenkite kraštus. Tada tešlą sulenkite į voką, iškočiokite, vėl sulenkite į voką ir 40 minučių laikykite šaldytuve maistinėje plėvelėje. Pakartokite 3 kartus.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos tešlos tešlos volovanai Žingsnis 3
Pagaminkite ir iškepkite tešlos vol-au-vents. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus, padalydami apskritimų skaičių per pusę. Vieną pusę apskritimų palikite sveiką, o kitos pusės apskritimų centre išpjaukite žiedus. Visus apskritimus išdėliokite kepimo skardos perimetru. Kiaušinio baltymu patepkite kraštus ir ant sveikų apskritimų sudėkite žiedus, aptepkite kiaušinio tryniu. Kepkite vol-au-vents orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos ir paukštienos užkandžiai, konditerijos gaminiai, sluoksniuotos tešlos gaminiai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, jaučiai, receptų knyga, sūrio pyragas, kiaušinių tešla

Kategorijos