"Volovan" iš sluoksniuotos tešlos be mielių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

"Volovan" iš sluoksniuotos tešlos be mielių

"Volovane" - Europoje paplitęs patiekalas. Pagal klasikinį receptą volovanai gaminami iš mielinės tešlos be mielių. Įdarams naudojami ir saldūs, ir sotūs ingredientai. Prancūzijoje, šio patiekalo tėvynėje, pirmenybė teikiama sotiems įdarams. Svarbiausia, kad įdaras nebūtų skystas, nes kitaip volovanai paprasčiausiai sudrėks. Prieš gamindami vol-au-vents, pasiruoškite visus reikiamus ingredientus ir įrankius. Tešlą volovėnams geriau minkyti maišytuvu, taip ji bus vientisesnė.
Gaminimo laikas
380 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
295 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Volovan" iš sluoksniuotos tešlos be mielių Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Dubenyje sumaišykite margariną ir 1,5 valgomojo šaukšto miltų. Margariną dėkite ant pergamento ir paskirstykite ant vienos pusės pergamento, kol gausite maždaug 10x7 cm dydžio stačiakampį. Uždenkite sviestą kita pergamento puse. Pergamentą lengvai perbraukite kočėlu, kad margarinas būtų vienodo storio. Įdėkite pergamentą ir sviestą į šaldiklį 55 minutėms. Paruoškite antrąją tešlos dalį. Į likusius miltus įberkite druskos ir išmaišykite. Tada į miltus supilkite vandenį ir citrinos sultis ir 10 minučių minkykite vientisą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Žingsnis 2

"Volovan" iš sluoksniuotos tešlos be mielių Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Praėjus nustatytam laikui, tešlą iškočiokite į maždaug 20 x 12 cm dydžio stačiakampį. Ant pusės tešlos dėkite šaldyto margarino, uždenkite likusia tešla, užspauskite kraštus ir iškočiokite tešlą į 5 mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą per pusę ir dar kartą per pusę. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Tada išimkite, dar kartą iškočiokite tešlą iki 5 mm storio ir vėl iškočiokite kaip anksčiau, tada vėl padėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar 2 kartus.

Žingsnis 3

"Volovan" iš sluoksniuotos tešlos be mielių Žingsnis 3
Suformuokite vol-au-vents. Iškočiokite 0,7 cm storio tešlą ir išpjaukite nedidelius apskritimus. Apskritimų turi būti lyginis skaičius. Padalykite apskritimų skaičių per pusę. Vieną dalį apskritimų dėkite ant kepimo skardos. Antroje apskritimų dalyje viduryje padarykite mažesnę skylutę. Kepimo skardoje esančius apskritimus iš kraštų patepkite kiaušiniu ir ant viršaus uždėkite kitus apskritimus su išpjautu viduriu. Aptepkite juos kiaušiniu.

Žingsnis 4

"Volovan" iš sluoksniuotos tešlos be mielių Žingsnis 4
Iškepkite ir pripildykite voveraites. Dėkite volovanes į orkaitę ir kepkite 25 minutes, kol taps auksinės spalvos. Išimkite volovanus iš orkaitės ir atvėsinkite. Tada kiekvieną volovėną pripildykite uogiene, naudodami konditerinį maišelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos