Publikavimo data: 2024-06-23
Grybai volovane
Populiariausi grybai pasaulyje yra pievagrybiai. Italai pirmieji juos rado, pradėjo valgyti, o netrukus ir auginti namuose. Šiuose grybuose gausu vitaminų ir mineralų. Be to, juose yra net daugiau B grupės vitaminų nei jaunose daržovėse. Dėl sėkmingo derinimo su įvairiais produktais grybai naudojami daugelyje patiekalų. Iš jų gaminami skanūs ir originalūs užkandžiai, pavyzdžiui, vol-au-vents.
Žingsnis 1
Padarykite vol-au-vents. Plonai iškočiokite tešlą. Iškirpkite maždaug 5 cm skersmens apskritimus, padalykite juos į 2 lygias dalis. Iš vienos pusės padarykite žiedus. Didesnius apskritimus patepkite kiaušiniu ir sudėkite ant kepimo skardos. Žiedus dėkite ant visų apskritimų. Dėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių, tada atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite vol-au-vents įdarą. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite 5-7 minutes. Sudėkite grybus ir kepkite, kol išgaruos skystis. Sudėkite česnaką, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus ir kaitinkite 2 min. Atvėsinkite. Tada įdarą sudėkite į paruoštus vol-au-vents.
Kategorijos