Publikavimo data: 2024-06-23
Grybais įdaryti volovanai
Didelis vol-au-vent su grybais grietinėlės padaže yra sotus patiekalas. Paprasčiau nusipirkti sluoksniuotos tešlos iš parduotuvės. Tešla turi būti plokščia, be įdubimų ar išbrinkimų - tai rodo, kad tešla buvo ne kartą užšaldyta. Mielinės tešlos atveju tai ypač svarbu, nes antrinis užšaldymas sunaikina mieles, o tai reiškia, kad kepiniai nepakils. Kuo daugiau sluoksnių, tuo skanesnis kepinys, todėl atkreipkite dėmesį į sluoksnių skaičių: mielinės tešlos atveju - 48, o tešlos be mielių - 256.
Žingsnis 1
Paruoškite orlaides. Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Iškirpkite du 20 cm skersmens apskritimus. Viename iš jų padarykite mažesnį apskritimą. Sujunkite apskritimą ir žiedą, suklijuokite juos plaktu baltymu. Patepkite ruošinį kiaušinio tryniu, dėkite ant kepimo skardos ir 15-20 min. pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir baigkite kepti. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis, apie 7-10 minučių. Sudėkite svogūną ir grietinę, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Kai grietinė užvirs, uždenkite ir 10-15 min. troškinkite ant silpnos ugnies. Tada sudėkite grybų faršą į vol-au-vents.
Kategorijos