Grybais įdaryti volovanai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Grybais įdaryti volovanai

Didelis vol-au-vent su grybais grietinėlės padaže yra sotus patiekalas. Paprasčiau nusipirkti sluoksniuotos tešlos iš parduotuvės. Tešla turi būti plokščia, be įdubimų ar išbrinkimų - tai rodo, kad tešla buvo ne kartą užšaldyta. Mielinės tešlos atveju tai ypač svarbu, nes antrinis užšaldymas sunaikina mieles, o tai reiškia, kad kepiniai nepakils. Kuo daugiau sluoksnių, tuo skanesnis kepinys, todėl atkreipkite dėmesį į sluoksnių skaičių: mielinės tešlos atveju - 48, o tešlos be mielių - 256.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
227 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybais įdaryti volovanai Žingsnis 1
Paruoškite orlaides. Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Iškirpkite du 20 cm skersmens apskritimus. Viename iš jų padarykite mažesnį apskritimą. Sujunkite apskritimą ir žiedą, suklijuokite juos plaktu baltymu. Patepkite ruošinį kiaušinio tryniu, dėkite ant kepimo skardos ir 15-20 min. pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 2

Grybais įdaryti volovanai Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir baigkite kepti. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis, apie 7-10 minučių. Sudėkite svogūną ir grietinę, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Kai grietinė užvirs, uždenkite ir 10-15 min. troškinkite ant silpnos ugnies. Tada sudėkite grybų faršą į vol-au-vents.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos