Vasariška nuotaika ant jūsų stalo net ir žiemą. Grybų šašlykai puikiai papildys mėsą, papuoš bet kokį patiekalą ir padarys jį skanesnį bei įvairesnį.
Žingsnis 1
Sudėkite grybus į kriauklę ir kruopščiai nuplaukite, pašalinkite visus nešvarumus, išdėliokite ant lentos, leiskite vandeniui nubėgti ir šiek tiek išdžiūti.
Žingsnis 2
Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus. Krapus galite pakeisti kitomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis. Jei jas naudojate, taip pat smulkiai sukapokite. Koriandro ir baziliko geriau nenaudoti, nes jie pasižymi gana savitu, ryškiu skoniu.
Žingsnis 3
Švarius grybus sudėkite į plastikinį maišelį. Naudokite storesnį maišelį, nes jei maišelis bus per plonas, maišant visus kebabo ingredientus jis gali plyšti. Česnako skiltelę sutrinkite per presą. Į maišelyje esančius grybus sudėkite šiuos ingredientus: susmulkintus krapus ir česnakus, papriką, maltus juoduosius pipirus ir šiek tiek druskos. Druską įberkite atsargiai, nes sojų padaže jau yra šiek tiek druskos.
Žingsnis 4
Tada įpilkite augalinio aliejaus, sojų padažo, citrinos sulčių. Naudokite jau paruoštas citrinos sultis arba išspauskite jas patys iš šviežios citrinos. Kai visi ingredientai jau yra maišelyje, jį uždarykite ir švelniai, bet gerai pakratykite, kad grybai visiškai ir tolygiai pasidengtų visais prieskoniais, žolelėmis ir marinatu. Palikite grybus marinuotis šaldytuve tiesiai maišelyje 1,5 valandos.
Žingsnis 5
Kiekvieną grybą suverkite ant iešmo. Ant vieno iešmelio tilps keli. Sudėkite šašlykus į formą taip, kad jie nesiliestų su formos dugnu. Geriausia naudoti 22,5 cm ilgio ir 18,5 cm pločio formą.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Į įkaitintą orkaitę įdėkite formą su grybais. Kepkite juos 15-20 minučių nurodytoje temperatūroje.
Žingsnis 7
Iškeptus grybų kebabus sudėkite į lėkštę.