Publikavimo data: 2024-04-01
Grybų padažas
Grybų padažas - skanus ir sveikas antrojo patiekalo priedas. Jis gaminamas ir iš laukinių grybų, ir iš dirbtinai užaugintų grybų (pievagrybių, ūmėdžių). Yra daugybė receptų. Pirmiausia, rinkdamiesi ingredientus parduotuvėje, pirkite prekes minkštose pakuotėse. Kokybiški grybai pakuotėje turi trupininę struktūrą. Ledo komos buvimas rodo, kad produktas buvo ne kartą atitirpintas.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį. Sudėkite grybus ir lauro lapą. Virkite, kol išvirs, apie 30 minučių. Išvirusį sultinį nusunkite į atskirą indą. Pievagrybius perkoškite arba nusausinkite per sietelį.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną, kol taps auksinis. Sudėkite tarkuotas morkas ir lengvai pakepinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite grybus ir kepkite 10 minučių. Pagardinkite druska, prieskoniais, smulkiai supjaustytais žalumynais ir susmulkintu česnaku.
Žingsnis 3
Į grybus ir daržoves nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kol miltai ištirps. Lėtai supilkite puodelį grybų sultinio, išmaišykite. Troškinkite ant mažos ugnies neuždengę dangčiu. Nuolat maišykite, kol padažas taps tirštas. Tai užtruks 10-12 minučių.
Kategorijos