Grybų padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Grybų padažas

Grybų padažas - skanus ir sveikas antrojo patiekalo priedas. Jis gaminamas ir iš laukinių grybų, ir iš dirbtinai užaugintų grybų (pievagrybių, ūmėdžių). Yra daugybė receptų. Pirmiausia, rinkdamiesi ingredientus parduotuvėje, pirkite prekes minkštose pakuotėse. Kokybiški grybai pakuotėje turi trupininę struktūrą. Ledo komos buvimas rodo, kad produktas buvo ne kartą atitirpintas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
65 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų padažas Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį. Sudėkite grybus ir lauro lapą. Virkite, kol išvirs, apie 30 minučių. Išvirusį sultinį nusunkite į atskirą indą. Pievagrybius perkoškite arba nusausinkite per sietelį.

Žingsnis 2

Grybų padažas Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną, kol taps auksinis. Sudėkite tarkuotas morkas ir lengvai pakepinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite grybus ir kepkite 10 minučių. Pagardinkite druska, prieskoniais, smulkiai supjaustytais žalumynais ir susmulkintu česnaku.

Žingsnis 3

Grybų padažas Žingsnis 3
Į grybus ir daržoves nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kol miltai ištirps. Lėtai supilkite puodelį grybų sultinio, išmaišykite. Troškinkite ant mažos ugnies neuždengę dangčiu. Nuolat maišykite, kol padažas taps tirštas. Tai užtruks 10-12 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos