Publikavimo data: 2024-04-01
Kreminis grybų padažas
Šis kreminio grybų padažo receptas pravers, kai norėsite skaniai pagardinti bulves, troškintas daržoves ar spagečius. Padažą lengva paruošti laikantis žingsnis po žingsnio pateiktų instrukcijų. Grybų padažui iš grybų su grietinėle reikės šviežių grybų. Pirkdami parduotuvėje atkreipkite dėmesį į kepurėlę: ji turi būti tvirta, baltos arba rudos spalvos, be dėmių ir dėmelių. Šios savybės rodo produkto šviežumą.
Žingsnis 1
Sudėkite grybus į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite ant didelės ugnies 3-4 minutes. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir retkarčiais pamaišydami kepkite ant didelės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Kol grybai kepa, paruoškite antrąjį padažo komponentą. Į puodą sudėkite sviestą, ištirpinkite jį ir suberkite miltus. Nenustokite maišyti, virkite mišinį 1 minutę. Tada maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite grietinėlę. Padažą kaitinkite 3-4 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Sumaišykite padažo pagrindus. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuolat maišydami minutę kaitinkite padažą.
Kategorijos