Publikavimo data: 2024-03-26
Grybų padažas su grybų kremu
Švelnus grybų padažas iš pievagrybių - puikus sprendimas paįvairinti pažįstamus patiekalus ir parduotuvinius padažus pakeisti naminiais. Grybų padažas gali būti puikus priedas prie vištienos, ryžių, bulguro ar makaronų garnyrų. Jis paruošiamas paprastai, greitai, jį galima laikyti šaldytuve ir pagal poreikį dėti į mėgstamus patiekalus.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps.
Žingsnis 3
Į virtus grybus suberkite miltus, išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų, ir užvirinkite.
Žingsnis 5
Toliau maišykite, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 6
Sudėkite grybus į sutirštėjusį padažą giliame inde ir leiskite šiek tiek atvėsti. Grybus susmulkinkite panardinamuoju maišytuvu ir sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Padažą supilkite į puodą, papuoškite smulkintomis petražolėmis ir patiekite. Padažą puikiai papildytų keli lašai triufelių aliejaus.
Kategorijos