Grybų padažas su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Grybų padažas su grietine

Grietinės ir grybų padažas pakeis bet kokį garnyrą, pavers jį gardžiu ir aromatingu. Yra daugybė grybų padažo gaminimo receptų. Juos vienija biudžetas ir greitas atlikimas. Norėdami pasigaminti grybų padažą iš grybų su grietine, rinkitės šviežius arba konservuotus grybus. Rinkdamiesi pastaruosius, pirmenybę teikite grybams stikliniame indelyje. Juose esantis sūrymas turi būti skaidrus, grybai - vienodos spalvos ir formos, o acto kiekis - minimalus.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.56/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų padažas su grietine Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir nuolat maišydami kepkite ant didelės ugnies 3 minutes. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Grybų padažas su grietine Žingsnis 2
Svogūnų ir grybų mišinį pabarstykite miltais. Nuolat maišydami supilkite grietinę. Nedidelėmis porcijomis supilkite vandenį ir vėl išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos įdėkite lauro lapą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos