Publikavimo data: 2024-04-01
Grybų padažas iš džiovintų grybų
Grybų padažas iš džiovintų grybų yra senovinis rusų virtuvės patiekalas. Nuo seno žmonės kaupė miško dovanas: sūdė, marinavo ir džiovino. Žiemą džiovinti grybai buvo naudojami aromatizuotoms sriuboms, padažams ir pyragų įdarams gaminti. Klasikiniame džiovintų grybų padažo recepte šeimininkės naudojo kilmingus grybus - baltuosius. Tačiau patiekalas ne mažiau skanus ir su smidrais, pakalnutėmis, baravykais ar voveraitėmis.
Žingsnis 1
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir lengvai pakepinkite. Grybus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į keptuvę su sviestu. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, nuolat maišydami. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Supilkite likusį sultinį į troškintus grybus ir išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos