Grybų padažas iš džiovintų grybų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Grybų padažas iš džiovintų grybų

Grybų padažas iš džiovintų grybų yra senovinis rusų virtuvės patiekalas. Nuo seno žmonės kaupė miško dovanas: sūdė, marinavo ir džiovino. Žiemą džiovinti grybai buvo naudojami aromatizuotoms sriuboms, padažams ir pyragų įdarams gaminti. Klasikiniame džiovintų grybų padažo recepte šeimininkės naudojo kilmingus grybus - baltuosius. Tačiau patiekalas ne mažiau skanus ir su smidrais, pakalnutėmis, baravykais ar voveraitėmis.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų padažas iš džiovintų grybų Žingsnis 1
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir lengvai pakepinkite. Grybus smulkiai supjaustykite. Sudėkite į keptuvę su sviestu. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, nuolat maišydami. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Grybų padažas iš džiovintų grybų Žingsnis 2
Supilkite likusį sultinį į troškintus grybus ir išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos