Publikavimo data: 2024-04-01
Grybų padažas iš grybų su grietine
Pievagrybiai - tai universalūs visų sezonų grybai, iš kurių galima pagaminti daugybę patiekalų. Tarp jų - iš grybų gaminamas grybų padažas. Jį nesunku pasigaminti, laikantis žingsnis po žingsnio pateiktų instrukcijų. Norint pasigaminti skanų ir aromatingą padažą, reikės šviežių grybų. Rinkitės tvirtus vidutinio dydžio grybus. Jų kepurėlės turėtų būti baltos arba rudos spalvos, be kitų spalvų dėmelių.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite vidutine tarka. Daržoves apkepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu saulėgrąžų aliejaus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Kol daržovės kepa, paruoškite skystą padažo pagrindą. Į gilų dubenį įpilkite nedidelį kiekį vandens ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite likusį vandenį. Įberkite druskos ir pipirų ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Į keptuvę su grybais supilkite miltų ir vandens mišinį, uždenkite ir 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies. Supilkite grietinę ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite 2 minutes.
Kategorijos