Publikavimo data: 2024-04-01
Grybų padažas iš šaldytų grybų
Miško grybai yra sezoniniai ir greitai gendantys. Kad jais būtų galima mėgautis ištisus metus, jie ruošiami iš anksto: sūdomi, marinuojami, džiovinami ir užšaldomi. Pastarieji du būdai maksimaliai išsaugo jų naudingąsias savybes ir skonines savybes. Grybų padažui iš šaldytų miško grybų reikės grietinės ir lydyto sūrio. Pageidautina sūrį pirkti folijoje. Gerame lydytame sūryje yra tik pieno produktų. Jame nėra augalinių riebalų ir baltymų.
Žingsnis 1
Į lydytą sūrį sudėkite smulkintą česnaką, grietinę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite svogūnus ir morkas apie 5-7 minutes. Sudėkite griežinėliais pjaustytus grybus ir troškinkite, kol išgaruos drėgmės perteklius, apie 8-10 minučių.
Žingsnis 3
Į grybus supilkite sūrio ir grietinės mišinį. Pagardinkite druska, pipirais ir 10 minučių troškinkite uždengę uždengtu dangčiu, kartais pamaišydami.
Kategorijos