Publikavimo data: 2024-05-01
Gurjevskaja košė ant grietinėlės su cukruotais vaisiais
Net vaikai nepastebi manų kruopų Gurjevskajos košėje, tokia ji skani. Recepto istorija turi keletą versijų. Tačiau visos jos susiveda į tai, kad šis patiekalas atsirado grafo Gurijevo dėka. Kartą grafas svečiavosi pas draugą. Pusryčiams patiekė košę su kreminėmis putomis ir džiovintais vaisiais, kurią paruošė vergvaldžio virėjas Zacharas Kuzminas. Desertas taip sužavėjo Gurjevą, kad jis nusprendė išpirkti visą Kuzminų šeimą ir paskyrė Zacharą savo virėju. Vėliau ši košė net buvo įtraukta į rusiškų patiekalų kulinarinę knygą.
Žingsnis 1
Paruoškite putas. Supilkite grietinėlę į puodą ir pastatykite jį į orkaitę, kad įkaistų. Kai tik susidarys putos, atsargiai šaukštu jas nuimkite į atskirą lėkštę. Taip išimkite 5-6 putas ir atidėkite jas į šalį.
Žingsnis 2
Paruoškite manų kruopų košę. Į grietinėlę, likusią nuo nugriebimo, supilkite manų kruopas ir cukrų. Virkite košę ant silpnos ugnies 3-4 minutes, atsargiai maišydami šaukštu. Sudėkite sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Sviestu patepkite keraminį puodą arba puodą. Sluoksniuokite desertą: manų kruopas uždenkite kreminių putų sluoksniu. Supilkite uogienę ir apibarstykite riešutų, cukruotų vaisių ir sultenių mišiniu. Padarykite dar vieną sluoksnį iš košės, putų ir džiovintų vaisių mišinio. Ant paties viršaus užpilkite uogienės. Puodą su koše 20 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos