Gurjevskaja košė ant grietinėlės su cukruotais vaisiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Gurjevskaja košė ant grietinėlės su cukruotais vaisiais

Net vaikai nepastebi manų kruopų Gurjevskajos košėje, tokia ji skani. Recepto istorija turi keletą versijų. Tačiau visos jos susiveda į tai, kad šis patiekalas atsirado grafo Gurijevo dėka. Kartą grafas svečiavosi pas draugą. Pusryčiams patiekė košę su kreminėmis putomis ir džiovintais vaisiais, kurią paruošė vergvaldžio virėjas Zacharas Kuzminas. Desertas taip sužavėjo Gurjevą, kad jis nusprendė išpirkti visą Kuzminų šeimą ir paskyrė Zacharą savo virėju. Vėliau ši košė net buvo įtraukta į rusiškų patiekalų kulinarinę knygą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
314 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gurjevskaja košė ant grietinėlės su cukruotais vaisiais Žingsnis 1
Paruoškite putas. Supilkite grietinėlę į puodą ir pastatykite jį į orkaitę, kad įkaistų. Kai tik susidarys putos, atsargiai šaukštu jas nuimkite į atskirą lėkštę. Taip išimkite 5-6 putas ir atidėkite jas į šalį.

Žingsnis 2

Gurjevskaja košė ant grietinėlės su cukruotais vaisiais Žingsnis 2
Paruoškite manų kruopų košę. Į grietinėlę, likusią nuo nugriebimo, supilkite manų kruopas ir cukrų. Virkite košę ant silpnos ugnies 3-4 minutes, atsargiai maišydami šaukštu. Sudėkite sviestą ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Gurjevskaja košė ant grietinėlės su cukruotais vaisiais Žingsnis 3
Baigti gaminti. Sviestu patepkite keraminį puodą arba puodą. Sluoksniuokite desertą: manų kruopas uždenkite kreminių putų sluoksniu. Supilkite uogienę ir apibarstykite riešutų, cukruotų vaisių ir sultenių mišiniu. Padarykite dar vieną sluoksnį iš košės, putų ir džiovintų vaisių mišinio. Ant paties viršaus užpilkite uogienės. Puodą su koše 20 minučių pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos