Publikavimo data: 2024-06-23
Haloumi sūrio skrebučiai
Haloumi sūris yra nacionalinis Kipro salos produktas, be kurio neįmanoma įsivaizduoti tradicinės Kipro virtuvės. Haloumi gaminamas iš ožkos ir avies pieno mišinio ir yra viena seniausių sūrio rūšių - sūrymo sūris, todėl neturi įprastos sūrio plutos. Jis laikomas dietiniu produktu, nes Haloumi sudėtyje yra tik 10 % riebalų. Dėl sūraus, švelniai aštraus skonio jis puikiai tinka užkandžiams, o dėl nuostabaus kepimo gebėjimo puikiai tinka kiprietiškiems patiekalams gaminti.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Baklažanų griežinėlius patepkite aliejumi ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių po 4 minutes. Sausoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite jaloumi griežinėlius, kol jie taps auksinės spalvos. Kitoje sausoje keptuvėje paskrudinkite bagetės riekeles.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Į atskirą indą sudėkite pjaustytą pomidorą, suberkite česnaką, petražoles, alyvuoges ir pagardinkite citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Mišinį gerai išmaišykite. Ant bagetės riekelių sudėkite baklažanų griežinėlius, ant viršaus uždėkite keptas jaloumi riekeles. Ant viršaus užtepkite pomidorų mišinio.
Kategorijos