Šį tortą sugalvojau pagaminti Potermano gimtadienio proga. Receptą grindžiau šokoladinio pyrago ir grietinėlės kremo receptu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą pyragėliams. Kiaušinius ir cukrų plakite iki lengvų putų ir vientisos masės. Tada supilkite saulėgrąžų aliejų, plakite iki vientisos masės. Sudėkite kefyrą ir sodą, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Dabar suberkite persijotus miltus ir kakavą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Išklokite formą pergamentiniu popieriumi, supilkite dalį tešlos (rekomenduoju gaminti 3-4 pyragėlius, t. y. viena porcija turėtų sudaryti trečdalį arba ketvirtadalį visos tešlos).
Žingsnis 4
Kiekvieną pyragą kepkite 30 minučių 175-180 °C temperatūroje. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, pradurdami dantų krapštuku: jei dantų krapštukas sausas, vadinasi, pyragas iškepęs.
Žingsnis 5
Paruoškite kremą. Varškę sudėkite į dubenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kokoso drožles. Gerai ir švelniai išplakite iki vientisos masės. Kremo saldumą galite reguliuoti įberdami daugiau arba mažiau cukraus pudros. Paruoštą kremą dėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 6
Leiskite pyragams atvėsti, tada imkitės torto surinkimo. Pirmiausia reikia padalyti ir nuspalvinti kremą. Padalykite maždaug santykiu 1:5, penktadalis bus žalias užrašui, likusi dalis - rožinė.
Žingsnis 7
Kiekvieną pyragą gerai aptepkite rausvuoju kremu, bet užtepkite ir ant likusių pyragų. Kai visiškai užšaldysite surinktą tortą, tęskite užrašų darymą. Į konditerinį maišelį arba įprastą polietileninį maišelį į kampą įdėkite žalios spalvos kremo. Kremas yra pakankamai tirštas, juo nesunku rašyti. Tada dantų krapštuku ir peilio galiuku nupieškite plyšį. Palikite tortą bent 6 valandoms įmirkti šaldytuve, geriausia uždengtą.