Hario Poterio šokoladinis pyragas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Hario Poterio šokoladinis pyragas.

Šį tortą sugalvojau pagaminti Potermano gimtadienio proga. Receptą grindžiau šokoladinio pyrago ir grietinėlės kremo receptu.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
370 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 3.85/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Hario Poterio šokoladinis pyragas. Žingsnis 1
Paruoškite tešlą pyragėliams. Kiaušinius ir cukrų plakite iki lengvų putų ir vientisos masės. Tada supilkite saulėgrąžų aliejų, plakite iki vientisos masės. Sudėkite kefyrą ir sodą, gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Hario Poterio šokoladinis pyragas. Žingsnis 2
Dabar suberkite persijotus miltus ir kakavą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Žingsnis 3

Hario Poterio šokoladinis pyragas. Žingsnis 3
Išklokite formą pergamentiniu popieriumi, supilkite dalį tešlos (rekomenduoju gaminti 3-4 pyragėlius, t. y. viena porcija turėtų sudaryti trečdalį arba ketvirtadalį visos tešlos).

Žingsnis 4

Kiekvieną pyragą kepkite 30 minučių 175-180 °C temperatūroje. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, pradurdami dantų krapštuku: jei dantų krapštukas sausas, vadinasi, pyragas iškepęs.

Žingsnis 5

Hario Poterio šokoladinis pyragas. Žingsnis 5
Paruoškite kremą. Varškę sudėkite į dubenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kokoso drožles. Gerai ir švelniai išplakite iki vientisos masės. Kremo saldumą galite reguliuoti įberdami daugiau arba mažiau cukraus pudros. Paruoštą kremą dėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 6

Hario Poterio šokoladinis pyragas. Žingsnis 6
Leiskite pyragams atvėsti, tada imkitės torto surinkimo. Pirmiausia reikia padalyti ir nuspalvinti kremą. Padalykite maždaug santykiu 1:5, penktadalis bus žalias užrašui, likusi dalis - rožinė.

Žingsnis 7

Hario Poterio šokoladinis pyragas. Žingsnis 7
Kiekvieną pyragą gerai aptepkite rausvuoju kremu, bet užtepkite ir ant likusių pyragų. Kai visiškai užšaldysite surinktą tortą, tęskite užrašų darymą. Į konditerinį maišelį arba įprastą polietileninį maišelį į kampą įdėkite žalios spalvos kremo. Kremas yra pakankamai tirštas, juo nesunku rašyti. Tada dantų krapštuku ir peilio galiuku nupieškite plyšį. Palikite tortą bent 6 valandoms įmirkti šaldytuve, geriausia uždengtą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos