Publikavimo data: 2024-04-08
Honkongo vafliai
Honkongo vafliai - tai įdomus skanėstas, sudarytas iš mažų sujungtų rutuliukų. Pagal receptą Honkongo vafliai gaminami pilant tešlą į įkaitintą elektrinės vaflinės formą. Paruošta pluta išimama, sulenkiama į vamzdelį ir įdedama į pusės litro talpos stiklainį, kad kiaušinių vafliai įgautų ypatingą formą. Atvėsęs vaflių pagrindas pagal skonį užpildomas užpildu. Tai gali būti ledai, uogienė, grietinėlė, sirupai, vaisių gabalėliai, riešutai ir t. t.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius ir cukrų plakite, kol pasidarys purios putos. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje ir atvėsinkite. Į ištirpintą sviestą supilkite pieną ir sumaišykite su kiaušinių mase. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir druską. Mišinį plakite nedideliu mikserio greičiu. Supilkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite vaflius. Įkaitinkite vaflinę, patepkite augaliniu aliejumi. Pripildykite apatinę vaflinės pusę tešlos. Išlyginkite šaukštu, uždenkite viršų. Kepkite, kol taps auksinės spalvos. Iškeptus vaflius susukite į vamzdelį ir įdėkite į skardą, kad atvėstų ir sustingtų.
Kategorijos