Humusas su žira ir sezamo sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Humusas su žira ir sezamo sėklomis

Visame pasaulyje žinomas šaltas užkandis (arba dipas) iš avinžirnių. Skanus ir sveikas, ypač jei norite paįvairinti paskutines gavėnios dienas.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
323 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
42 g
Alergenai: Sezamo sėklos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Išverskite zirą į sausą keptuvę. Sumalkite į miltelius. Sezamo sėklas sumalkite į miltus.

Žingsnis 2

Išspauskite citrinos sultis. Nulupkite česnaką.

Žingsnis 3

Mikserio dubenyje sumaišykite sezamo miltus, česnaką, citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir šiek tiek druskos. Sudėkite dalį virtų avinžirnių ir zirą. Palaipsniui supilkite visus avinžirnius ir, jei reikia, virimo vandenį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos