Publikavimo data: 2025-08-17
Įdaryta skumbrė su daržovėmis
Skumbrė - labai skani žuvis, kurios minkšta mėsa yra vitaminų ir omega-3 šaltinis. Žuvies gaminimo variantų yra labai daug. Panagrinėkime vieną iš skaniausių. Įdaryta skumbrė gali tapti šeimininkės vizitine kortele ir papuošti šventinį stalą. Daržovės suteiks žuviai nepakartojamo skonio. Patiekalas išeis gražus, skanus ir labai naudingas.
Žingsnis 1
Žuvį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir palikite marinuotis. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir kepkite, kol suminkštės. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir pakepinkite kartu su svogūnais.
Žingsnis 2
Bulves išilgai supjaustykite plonais griežinėliais. Perpjaukite citriną per pusę. Iš vienos pusės išspauskite sultis, o kitą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Sulenkite foliją per pusę ir padėkite žuvį nugara žemyn. Uždenkite folijos kraštus ir įdarykite žuvį puse keptų daržovių. Ant vieno žuvies krašto uždėkite keletą citrinos griežinėlių ir likusias keptas daržoves.
Žingsnis 4
Po žiaunų dangteliais padėkite šaukštą kepsnio, kad skumbrės sultys neišsiskirtų. Aplink kraštus išdėliokite bulves, citrinos griežinėlius ir sveikus grybus. Viską apšlakstykite citrinos sultimis, šiek tiek palikdami padažui. Bulves ir grybus pagardinkite druska, pipirais ir trupučiu augalinio aliejaus. 5 veiksmas: Kepimo skardą išklokite dviem folijos sluoksniais, sudėkite ant jos žuvį ir siųskite kepti į 180C temperatūrą. Kol žuvis kepa, paruoškite padažą. Į augalinį aliejų įpilkite citrinos sulčių, susmulkinto česnako ir smulkiai supjaustytų žolelių.
Kategorijos