Publikavimo data: 2024-09-16
Įdaryta skumbrė su želatina ir kiaušiniu
Skumbrė - viena sveikiausių jūros žuvų, pasižyminti išskirtinai subtiliu skoniu, kurio nesupainiosi su jokia kita žuvimi. Jei skumbrę įdarytumėte želatina ir kiaušiniais, gautumėte tiesiog skanų patiekalą. Aštrus, išskirtinis ir labai gražus. Paruošimas užima nemažai laiko. Tačiau verta. Toks originalus užkandis šventinį stalą pavers prabangiu, o svečiams atneš tikrą gastronominį malonumą.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvies faršą. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Sudėkite morkas. Jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus. Kepkite 1-2 minutes. Sudėkite špinatus. Kepkite dar porą minučių. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir palikite troškintis ant silpnos ugnies 7-8 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytą skumbrę su želatina ir kiaušiniu. Maisto plėvelę padėkite ant lentos. Ant jos išdėliokite atvirą žuvį. Vidų įtrinkite žuvies prieskoniais ir želatina. Paskirstykite daržovių įdarą. Vienoje žuvies pusėje dėkite kiaušinio griežinėlius. Naudodami maistinę plėvelę susukite skumbrę į ritinėlį. Perkelkite į kepimo rankovę. Gerai užspauskite kraštus. 35 minutes virkite vandenyje ant vidutinės ugnies. Išvirtą žuvį 1 valandai įdėkite į slėginę viryklę. Tada 2 valandas laikykite šaldytuve.
Kategorijos