Publikavimo data: 2024-05-25
Įdarytas karpis, keptas su daržovėmis rankovėje
Karpio mėsoje gausu B grupės vitaminų ir daug mikro- ir makroelementų. Pagal maistinę vertę karpiai gali būti lyginami net su upėtakiais ir lašišomis. Kepant rankovėje, daržovės įsigeria į karpio skonį ir sultis ir tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Žuvies šonuose padarykite 5-6 skersinius pjūvius. Įtrinkite druska ir prieskoniais ir palikite marinuotis 15-20 minučių. Tada į karpio vidų sudėkite pjaustytas morkas, paprikas, grybus ir svogūnus. Į šoninius pjūvius įdėkite citrinos ir pomidoro griežinėlių. Žuvį iš visų pusių gausiai aptepkite majonezu.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais. Į bulves supilkite majonezą ir gerai išmaišykite. Bulves su majonezu ir likusias daržoves supilkite į kepimo rankovę ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdėkite karpį į majonezą ant daržovių lysvės. Užriškite kepimo rankovę ir padarykite joje keletą nedidelių skylučių. Dėkite karpį su daržovėmis į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių. Jei norite, kad žuvis būtų apskrudusi, su traškia plutele, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos nupjaukite rankovės viršų.
Kategorijos