Publikavimo data: 2024-05-25
Įdaryti grybai su vištiena
Įdaryti grybai su vištiena originaliai atrodo ant šventinio stalo. Receptas paprastas. Grybų kepurėlės įdarytos malta vištiena ir sūriu, pridėjus grietinės. Ruošiant geriau imti tankius, didelius grybus, kuriuos lengva įdaryti. Iškepti grybai atrodo kaip miniatiūriniai puodeliai. Iš nurodyto produktų kiekio gaunama apie 30 kepsnelių. Šaldyti grybai užkandžiui netiks - grybai rūgsta ir praranda formą.
Žingsnis 1
Paruoškite grybų įdarą. Keptuvėje aliejuje ant didelės ugnies 10 minučių kepkite vištienos filė. Sudėkite grybų kojas ir kepkite dar 5-7 minutes. Įpilkite grietinės, druskos ir pipirų. Troškinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Perkelkite faršą iš keptuvės į kitą indą, šiek tiek atvėsinkite. Įdėkite pusę tarkuoto sūrio ir žolelių. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytus grybus. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Į kiekvieną grybo kepurėlę įdėkite įdaro, ant viršaus užbarstykite likusio sūrio. Kepkite grybus 15-20 minučių 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kategorijos