Publikavimo data: 2024-06-24
Įdaryti kalmarai su traškiomis bulvėmis
Tai įdomus ir gražus patiekalas, kuriuo turėtumėte paįvairinti savo mitybą. Jis yra išskirtinio skonio ir jums tikrai patiks.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Įdėkite susmulkintą česnaką, špinatus ir truputį sviesto.
Žingsnis 2
Nupjaukite kalmarų sparnelius, susmulkinkite juos ir sudėkite į špinatus. Pagardinkite druska, aitriosios paprikos dribsniais ir tarkuotu muskato riešutu.
Žingsnis 3
Perpilkite mišinį į dubenį ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Sudėkite rikotą ir kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Nulupkite kalmarų skerdenas nuo plėvelės, lengvai supjaustykite ir sudėkite į dubenį. Supilkite sojų padažą, pagardinkite druska ir aitriųjų paprikų dribsniais.
Žingsnis 5
Įdarykite kalmarus įdaru, jei reikia, pritvirtinkite dantų krapštukais. Sudėkite kalmarus į kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 10-15 min.
Žingsnis 6
Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais, užpilkite vandeniu ir palikite šiek tiek pamirkti. Tada bulves nusausinkite ir gerai nusausinkite.
Žingsnis 7
Įkaitinkite pakankamą kiekį augalinio aliejaus kepimui. Apkepkite bulves, sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir pasūdykite.
Žingsnis 8
Padažui smulkiai supjaustykite svogūną ir aitriąją papriką ir lengvai pakepinkite alyvuogių aliejuje. Supilkite baltąjį vyną, suberkite čiobrelius ir šiek tiek pavirkite. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pagardinkite citrinos žievele ir sultimis, pašildykite. Pabaigoje įmaišykite raudonųjų ikrų imitaciją.
Kategorijos