Publikavimo data: 2025-08-18
Įdarytos paprikos su grietinėle
Įdarytos paprikos dabar yra įprastas patiekalas daugelyje pasaulio virtuvių. Jos gaminamos sveikos arba perpus perpjautos ir įdarytos įvairiais įdarais. Naudojamos tik prinokusios paprikos.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną, supjaustykite kubeliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu ir augaliniu aliejumi, kol įgaus auksinę spalvą. Šiek tiek atvėsinkite. Perkelkite į faršą. Išpjaukite paprikų kotelius ir išimkite iš jų sėklas.
Žingsnis 2
Ryžius nuplaukite ir virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs. Nusausinkite, nuplaukite ir suberkite į faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą: grietinėlę supilkite į stiklinę, sudėkite tarkuotus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos ir šiek tiek cukraus, kad neutralizuotų pomidorų rūgštį. Suplakite trintuvu.
Žingsnis 4
Paprikas tvirtai įdarykite malta mėsa. Sudėkite jas į patogų indą, kuriame jas kepsite. Užpilkite padažu, jei mėgstate paprikas su sultiniu, tuomet įpilkite vandens iki paprikų "pečių" ir įberkite daugiau druskos. Laisvai uždenkite dangčiu ir padėkite ant ugnies, virkite ant silpnos ugnies 45-60 minučių, kol suminkštės.
Kategorijos