Publikavimo data: 2024-06-23
Įdarytos voveraitės
"Volovanai" yra greitas ir labai įspūdingas patiekalas. Tušti sluoksniuotos tešlos puodeliai tapo puikia alternatyva sumuštiniams ir tartaletėms. Volovanai būna įvairių formų ir dydžių. Mini volovanai atrodo įspūdingai, tačiau juose telpa nedaug įdaro. Dideli voloventai tinka įdarui, bet ne tokie patogūs valgyti. Dėl savo neutralaus skonio voloventus galima pripildyti bet kuo. Įvairiausios daržovės bus naudingas įdaras. Svarbiausia, kad vol-au-vents būtų įdaryti prieš pat patiekimą, kad tešla nesušlaptų.
Žingsnis 1
Iškepkite pagrindą. Iš sluoksniuotos tešlos išpjaukite apskritimus ir žiedus, naudodami formeles. Sudėkite tešlos apskritimus ant kepimo skardos ir patepkite kraštus plaktu kiaušiniu. Ant riebalais pateptos skardos dėkite dar du apskritimus su skylutėmis centre ir kruopščiai patepkite kiaušiniu. Ant kepimo skardos dėkite išpjautus apskritimų centrus, kad susidarytų dangteliai. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą ir tolygiai suberkite miltus. Kepkite mišinį 2 minutes. Įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto ir reguliariai maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Paruoškite orlaides. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite grybus, kol iškeps. Sudėkite grybus, svogūnus ir morkas į tinkamą indą. Supilkite ant jų bešamelio padažą, pasūdykite, suberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Paskirstykite įdarą į paruoštus "tešlos bokštus" ir dar 5 min. pašaukite juos atgal į orkaitę.
Kategorijos