Publikavimo data: 2025-08-20
Įlankos pyragas su pikantiškais kopūstais
Kaip tame filme: "Nėra gėda padėti ant stalo, ir jie tai suvalgys". Štai apie ką kalbama - apie lauro pyragą. Vis dėlto tai nuostabus, dažnai padedantis ir visada skaniausias patiekalas. Jam skirta tešla universali, tačiau įdarai gali nustebinti. Nuo saldžiųjų - vaisių, iki nesaldžiųjų - užkandžių. Ir jis visada taps bet kurio stalo centru.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Iš kopūstų išspauskite drėgmės perteklių. Sudėkite į kepintus svogūnus ir išmaišykite. Retkarčiais pamaišydami virkite, kol suminkštės. Pagardinkite pipirais. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Sumaišykite grietinę su kefyru, išmaišykite, pašildykite, kol sušils.
Žingsnis 4
Ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 5
Kiaušinius išmaišykite.
Žingsnis 6
Kefyro ir grietinės mišinį sumaišykite su sviestu ir kiaušiniais.
Žingsnis 7
Įberkite druskos. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Persijokite visus miltus į dubenį ir suberkite kepimo miltelius. Į miltus supilkite visą skystąją tešlos dalį. Maišykite, kol išnyks gumulėliai. Tešlos konsistencija panaši į blynų.
Žingsnis 9
Į ugniai atsparų indą supilkite pusę tešlos. Ant viršaus sudėkite įdarą. Užpilkite kita puse tešlos. Jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 10
Kepkite iki 200 g įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Kategorijos