Publikavimo data: 2024-05-12
Įlankos pyragas su uogomis
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais. Į šį mišinį supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tvirtą tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų.
Žingsnis 2
Į kepimo indą sudėkite tešlą ir rankomis suformuokite pyrago pagrindą bei šonus. Keliose vietose pyrago pagrindą subadykite šakute.
Žingsnis 3
Pyrago pagrindą išklokite pergamentiniu popieriumi ir supilkite į jį žirnius. Tai daroma tam, kad pyrago tešla nekiltų. Dėkite formą į orkaitę 7-10 minučių.
Žingsnis 4
Kol kepa pagrindas, paruoškite pyrago įdarą. Ištirpintą sviestą, kreminį sūrį ir cukrų sumaišykite mikseriu.
Žingsnis 5
Perkelkite pyrago įdarą į paruoštą pagrindą ir išlyginkite įdarą.
Žingsnis 6
Uogas į įdarą sudėkite atsitiktine tvarka. Jų nereikia paskandinti įdare, iškepus pyragui, jos pačios nuskęs.
Žingsnis 7
Pašaukite formą į orkaitę 45-50 min. ir kepkite pyragą, kol viršus taps auksinis. Atvėsinkite ir išimkite iš formos. Gero apetito!
Žingsnis 8
Ar pyragas paruoštas, galite patikrinti dantų krapštuku.
Kategorijos