Publikavimo data: 2025-08-18
Imbieriniai citrininiai sausainiai iš kvietinių miltų
Imbieriniai-citrininiai sausainiai - tai sausainiai, pagaminti iš nedidelio kiekio ingredientų. Sudedamosios dalys yra virti vištų kiaušinių tryniai, sviestas, cukraus pudra, kvietiniai miltai, citrinos žievelė ir maltas imbieras. Dėl kiaušinių trynių sausainiai tampa trapūs ir traškūs. Citrinos žievelė suteikia patiekalui neįprastą subtilų citrusinių vaisių skonį ir maloniai aitrų, gaivų skonį. Imbieras sausainiams suteikia pikantiško skonio.
Žingsnis 1
8-10 minučių virkite 2 kietai virtus kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite lukštus, išimkite iš kiaušinių trynį, baltymo šiam patiekalui nereikės. Giliame dubenyje išplakite trynį su cukraus pudra. Sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Smulkiai sutarkuokite citrinos žievelę, apie 1-2 šaukštelius. Į gilų dubenį suberkite persijotus miltus, citrinos žievelę ir maltą imbierą. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į ilgą dešrą ir supjaustykite mažais gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite apvalų sausainį. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos sausainius. Dėkite kepimo skardą į 180 °C įkaitintą orkaitę 7 minutėms.
Kategorijos