Imbieriniai citrininiai sausainiai iš kvietinių miltų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Imbieriniai citrininiai sausainiai iš kvietinių miltų

Imbieriniai-citrininiai sausainiai - tai sausainiai, pagaminti iš nedidelio kiekio ingredientų. Sudedamosios dalys yra virti vištų kiaušinių tryniai, sviestas, cukraus pudra, kvietiniai miltai, citrinos žievelė ir maltas imbieras. Dėl kiaušinių trynių sausainiai tampa trapūs ir traškūs. Citrinos žievelė suteikia patiekalui neįprastą subtilų citrusinių vaisių skonį ir maloniai aitrų, gaivų skonį. Imbieras sausainiams suteikia pikantiško skonio.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
356 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai citrininiai sausainiai iš kvietinių miltų Žingsnis 1
8-10 minučių virkite 2 kietai virtus kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite lukštus, išimkite iš kiaušinių trynį, baltymo šiam patiekalui nereikės. Giliame dubenyje išplakite trynį su cukraus pudra. Sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Imbieriniai citrininiai sausainiai iš kvietinių miltų Žingsnis 2
Smulkiai sutarkuokite citrinos žievelę, apie 1-2 šaukštelius. Į gilų dubenį suberkite persijotus miltus, citrinos žievelę ir maltą imbierą. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Imbieriniai citrininiai sausainiai iš kvietinių miltų Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į ilgą dešrą ir supjaustykite mažais gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite apvalų sausainį. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos sausainius. Dėkite kepimo skardą į 180 °C įkaitintą orkaitę 7 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos