Publikavimo data: 2025-08-17
Imbieriniai-mediniai sausainiai
Egzistuoja teorija, kad imbierinius sausainius visiškai atsitiktinai išrado vienas vienuolis. Jis į tešlą įmaišė prieskonių ir nusprendė, kad tešla sugedusi ir netinka sausainiams gaminti. Tačiau sausainių skonis padarė daug teigiamų įspūdžių. Nuo tada vienuolis šį saldumyną gamino Kalėdoms. Dabar jis ėmė dėti glajų, kad papuoštų aromatingus kepinius. Taip imbierinių sausainių receptas sparčiai plito visoje šalyje.
Žingsnis 1
Į vandens vonelėje ištirpintą sviestą suberkite cukrų, medų ir kepimo miltelius. Mišinys turėtų padidėti ir tapti baltas. Atskirai įmuškite kiaušinius ir palaipsniui įmaišykite juos į sviesto mišinį. Nepamirškite nuolat maišyti. Nuimkite mišinį nuo kaitlentės, suberkite miltus, prieskonius ir užminkykite tešlą. Iš tešlos iškočiokite rutulį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Tada sausainius iškočiokite ir išpjaukite norimą formą. Kepkite juos ant iš anksto išklotos kepimo skardos 10 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Į baltymus suberkite cukraus pudrą. Gerai išplakite mišinį, kol taps purus. Paruoštą glajų sudėkite į konditerinį maišelį.
Kategorijos