Publikavimo data: 2025-08-20
Imbieriniai sausainiai be cukraus
Tai tokie sausainiai, kokius dažnai matėte Holivudo kalėdiniuose filmuose. Šiuos sausainius pagaminti nėra taip sudėtinga, kaip atrodo, ir jie yra malonaus imbiero skonio. Pridėjus cinamono ir gvazdikėlių, pikantiškas skonis tik sustiprėja. Iš šių sausainių pašalinus cukrų galima gauti sausainių, kuriuos galima valgyti net laikantis dietos.
Žingsnis 1
Į puodą sudėkite sviestą ir medų. Pastatykite jį ant vandens vonelės ir ištirpinkite iki vientisos masės. Į mišinį įberkite sodos ir palaukite, kol susidarys putos.
Žingsnis 2
Perpilkite medaus mišinį į gilų dubenį ir įmuškite į jį kiaušinį. Suberkite gvazdikėlius, maltą imbierą ir maltą cinamoną. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į mišinį suberkite trijų rūšių miltus ir minkykite tešlą iki vientisos masės. Suvyniokite tešlos gabalą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 40 minučių.
Žingsnis 4
Išimkite tešlą iš maistinės plėvelės ir iškočiokite į vidutinio storio sluoksnį. Tešlos gabalėlius formuokite sausainių formelėmis.
Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Sudėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos