Imbieriniai sausainiai be glazūros pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Imbieriniai sausainiai be glazūros

Imbieriniai sausainiai - tai desertas, tapęs tradicine žiemos šventinių stalų puošmena. Kvapnūs prieskoniai sausainius padaro ypač skanius. Desertas gaminamas lengvai ir iš paprastų ingredientų. Jei neturite specialių formų sausainiams išpjauti, tešlą galima tiesiog supjaustyti trikampėliais, kaip parodyta šiame recepte. Sausainiai išeis gražūs ir dailūs.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
367 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
57 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai sausainiai be glazūros Žingsnis 1
Keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą ir medų. Suberkite cinamoną, imbierą ir kakavą.

Žingsnis 2

Imbieriniai sausainiai be glazūros Žingsnis 2
Paprastą cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Imbieriniai sausainiai be glazūros Žingsnis 3
Į kiaušinių masę supilkite šiltą medaus ir aliejaus mišinį su prieskoniais, išmaišykite.

Žingsnis 4

Imbieriniai sausainiai be glazūros Žingsnis 4
Į mišinį suberkite apelsino žievelę ir kepimo miltelius. Persijokite miltus.

Žingsnis 5

Imbieriniai sausainiai be glazūros Žingsnis 5
Išminkykite tešlą dubenyje. Geriausia tai daryti rankomis. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Jei tešla lipni, įberkite šiek tiek daugiau miltų.

Žingsnis 6

Imbieriniai sausainiai be glazūros Žingsnis 6
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Tešlą iškočiokite į tolygų 0,5-0,7 cm storio sluoksnį. Naudokite formeles sausainiams ruošti. Sausainius taip pat galima tiesiog supjaustyti trikampėliais.

Žingsnis 7

Imbieriniai sausainiai be glazūros Žingsnis 7
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite sausainius. Kepdami sausainiai gerai išlaiko formą, todėl tarp jų galite palikti nedidelį tarpą. Desertą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos