Imbieriniai sausainiai be glitimo ir cukraus pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Imbieriniai sausainiai be glitimo ir cukraus

Imbieriniai sausainiai laikomi tradiciniu Anglijos virtuvės patiekalu, tačiau šie sausainiai atsirado senovės Egipte, kur į tešlą pradėta dėti įvairių prieskonių skoniui suteikti. Apskritai imbierinių sausainių atsiradimo istorija paremta mitais ir legendomis.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
350 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
63 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.69/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai sausainiai be glitimo ir cukraus Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą sumaišykite su medumi iki vientisos masės, tada į masę įmuškite kiaušinį ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Pagal skonį prieskonių galima dėti daugiau arba mažiau.

Žingsnis 2

Imbieriniai sausainiai be glitimo ir cukraus Žingsnis 2
Tuomet suberkite miltus, po truputį, kiekvieną kartą gerai išmaišydami mentele. Kai bus sudėti visi miltai, maišykite tešlą rankomis, kol tešla gerai susisuks į rutulį ir nelips prie rankų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai.

Žingsnis 3

Imbieriniai sausainiai be glitimo ir cukraus Žingsnis 3
Ant silikoninio kepimo kilimėlio iškočiokite 3-5 mm storio tešlą, konditerinėmis formelėmis išpjaukite įvairias figūras ir sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 180 ⁰C temperatūroje apie 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos