Publikavimo data: 2025-08-17
Imbieriniai sausainiai be glitimo ir cukraus
Imbieriniai sausainiai laikomi tradiciniu Anglijos virtuvės patiekalu, tačiau šie sausainiai atsirado senovės Egipte, kur į tešlą pradėta dėti įvairių prieskonių skoniui suteikti. Apskritai imbierinių sausainių atsiradimo istorija paremta mitais ir legendomis.
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą sumaišykite su medumi iki vientisos masės, tada į masę įmuškite kiaušinį ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Pagal skonį prieskonių galima dėti daugiau arba mažiau.
Žingsnis 2
Tuomet suberkite miltus, po truputį, kiekvieną kartą gerai išmaišydami mentele. Kai bus sudėti visi miltai, maišykite tešlą rankomis, kol tešla gerai susisuks į rutulį ir nelips prie rankų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai.
Žingsnis 3
Ant silikoninio kepimo kilimėlio iškočiokite 3-5 mm storio tešlą, konditerinėmis formelėmis išpjaukite įvairias figūras ir sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 180 ⁰C temperatūroje apie 10-15 minučių.
Kategorijos