Imbieriniai sausainiai be glitimo su apelsinų prieskoniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Imbieriniai sausainiai be glitimo su apelsinų prieskoniu

Imbieriniai sausainiai be glitimo su apelsinų prieskoniu yra angliškos virtuvės desertas. Nors šie sausainiai pirmą kartą buvo pagaminti XIV a., tačiau įvairių riešutų, džiovintų vaisių ir prieskonių pridėta palyginti neseniai. Šiuolaikiniame pasaulyje imbieriniai sausainiai pradėti gaminti be cukraus ir glitimo, todėl yra sveikesni. Saldumui suteikti naudojamas medus, o skoniui pagardinti - apelsinų sultys.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
352 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
59 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai sausainiai be glitimo su apelsinų prieskoniu Žingsnis 1
Medų kaitinkite puode sunkiu dugnu. Suberkite sodą ir maišykite, kol mišinys nustos putoti. Suberkite prieskonius, druską ir kakavą. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Imbieriniai sausainiai be glitimo su apelsinų prieskoniu Žingsnis 2
Į atvėsusį mišinį dalimis suberkite kokosų aliejų ir miltus. Užminkykite tvirtą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę arba maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Imbieriniai sausainiai be glitimo su apelsinų prieskoniu Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Išpjaukite sausainius naudodami trafaretą arba sausainių formelę. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos