Publikavimo data: 2025-08-19
Imbieriniai sausainiai be glitimo su apelsinų prieskoniu
Imbieriniai sausainiai be glitimo su apelsinų prieskoniu yra angliškos virtuvės desertas. Nors šie sausainiai pirmą kartą buvo pagaminti XIV a., tačiau įvairių riešutų, džiovintų vaisių ir prieskonių pridėta palyginti neseniai. Šiuolaikiniame pasaulyje imbieriniai sausainiai pradėti gaminti be cukraus ir glitimo, todėl yra sveikesni. Saldumui suteikti naudojamas medus, o skoniui pagardinti - apelsinų sultys.
Žingsnis 1
Medų kaitinkite puode sunkiu dugnu. Suberkite sodą ir maišykite, kol mišinys nustos putoti. Suberkite prieskonius, druską ir kakavą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į atvėsusį mišinį dalimis suberkite kokosų aliejų ir miltus. Užminkykite tvirtą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę arba maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Išpjaukite sausainius naudodami trafaretą arba sausainių formelę. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos