Publikavimo data: 2025-08-18
Imbieriniai sausainiai keptuvėje
Keptuvėje kepami imbieriniai sausainiai yra puiki alternatyva orkaitėje kepamiems sausainiams. Tokius sausainius iškepsite greitai ir be vargo. Kartu pagal šį receptą paruošti sausainiai yra malonaus pikantiško aromato ir skonio, nes tešloje yra malto imbiero ir šafrano. Maltas imbieras sausainiams suteikia sodrų aitrų aromatą ir skonį. Šafranas papildo maltą imbierą ir suteikia sausainiams išskirtinį aromatą bei karstelėjusį aštrų skonį.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską pagal skonį, suberkite maltą imbierą, šafraną ir išmaišykite. Įdėkite suminkštintą sviestą, vėl sumaišykite su kiaušiniu ir prieskoniais.
Žingsnis 2
Tada į gilų dubenį dalimis suberkite persijotus kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite minkštą tešlą. Palikite tešlą 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, šiek tiek juos prispauskite, kad gatavi sausainiai būtų plokščios apvalios formos. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite sausainius iš abiejų pusių, kol jie paruduos iš abiejų pusių, apie 5 minutes ant silpnos ugnies.
Kategorijos