Imbieriniai sausainiai namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Imbieriniai sausainiai namuose

Tikrus imbierinius sausainius galite pasigaminti namuose, laikydamiesi tam tikrų niuansų. Į imbierinius sausainius galima dėti ir malto džiovinto imbiero, ir tarkuoto šviežio imbiero. Būtinai įberkite šiek tiek cinamono ir vanilės, jie sausainiams suteiks dar daugiau kvapo, o apelsino žievelė sausainiams suteiks malonaus kartumo.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
330 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
53 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai sausainiai namuose Žingsnis 1
Į karštą mišinį suberkite cinamoną, imbierą ir kakavą ir išmaišykite. Atskirai mikseriu suplakite 2 kiaušinius ir vanilinį cukrų. Kai medaus mišinys šiek tiek atvės, supilkite plaktus kiaušinius, energingai išmaišykite. Nedidelį kiekį apelsino žievelės sutarkuokite smulkia tarka, įmaišykite į tešlą, taip pat įmaišykite raugo.

Žingsnis 2

Imbieriniai sausainiai namuose Žingsnis 2
Palaipsniui, nuolat maišydami tešlą, suberkite miltus. Tešla neturi lipti prie rankų, gali tekti įdėti šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau miltų. Tešlą iškočiokite į didelį, maždaug 0,7 mm storio apskritimą ir skirtingomis formelėmis išpjaukite sausainius.

Žingsnis 3

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, šiek tiek sumažinkite temperatūrą ir į ją pašaukite formeles, jos turėtų kepti ne ilgiau kaip 15 minučių. Pagaminkite glajų: 2 baltymus sumaišykite su milteliniu cukrumi, intensyviai plakite, kol masė taps tiršta. Glajumi apliekite sausainius ir papuoškite pagal pageidavimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos