Publikavimo data: 2025-08-18
Imbieriniai sausainiai namuose
Tikrus imbierinius sausainius galite pasigaminti namuose, laikydamiesi tam tikrų niuansų. Į imbierinius sausainius galima dėti ir malto džiovinto imbiero, ir tarkuoto šviežio imbiero. Būtinai įberkite šiek tiek cinamono ir vanilės, jie sausainiams suteiks dar daugiau kvapo, o apelsino žievelė sausainiams suteiks malonaus kartumo.
Žingsnis 1
Į karštą mišinį suberkite cinamoną, imbierą ir kakavą ir išmaišykite. Atskirai mikseriu suplakite 2 kiaušinius ir vanilinį cukrų. Kai medaus mišinys šiek tiek atvės, supilkite plaktus kiaušinius, energingai išmaišykite. Nedidelį kiekį apelsino žievelės sutarkuokite smulkia tarka, įmaišykite į tešlą, taip pat įmaišykite raugo.
Žingsnis 2
Palaipsniui, nuolat maišydami tešlą, suberkite miltus. Tešla neturi lipti prie rankų, gali tekti įdėti šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau miltų. Tešlą iškočiokite į didelį, maždaug 0,7 mm storio apskritimą ir skirtingomis formelėmis išpjaukite sausainius.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, šiek tiek sumažinkite temperatūrą ir į ją pašaukite formeles, jos turėtų kepti ne ilgiau kaip 15 minučių. Pagaminkite glajų: 2 baltymus sumaišykite su milteliniu cukrumi, intensyviai plakite, kol masė taps tiršta. Glajumi apliekite sausainius ir papuoškite pagal pageidavimą.
Kategorijos